روغن صنعتی توربین
روغن صنعتی توربین
دسامبر 10, 2019
روغن صنعتی مصارف عمومی
روغن صنعتی مصارف عمومی
دسامبر 10, 2019

روغن صنعتی دیزل ژنراتور

روغن صنعتی دیزل ژنراتور

روغن صنعتی دیزل ژنراتور

روغن صنعتی دیزل ژنراتور

روغن صنعتی دیزل ژنراتور یکی از انواع روغن های تولید شده دیزلی است که مهم ترین مصرف آن در دستگاه های تولید برق و ژنراتورهای برق است. انتخاب روغن دیزل مناسب برای ژنراتور به طول عمر آن افزوده و کارایی آن را بهتر می کند.

روغن دیزل ژنراتور چیست؟

روغن های دیزل، یک نوع خاص از روغن های صنعتی محسوب می شوند که برای روان سازی اجزای موتورهای دیزلی (گازوئیلی) معمولی، کامیون ها، موتورهای توربو و شارژی، لوکوموتیو ها و همچنین موتورهای تولید کننده برق مورد استفاده قرار می گیرند. روغن دیزل ژنراتور در حقیقت برای مصرف در موتورهای تولید کننده جریان برق تولید شده و به این منظور به مصرف می رسند. روغن های دیزلی به شکل مالتی گرید و مونو گرید تولید شده و مطابق با استاندارد جهانی API در بازار جهانی و بازار ایران عرضه می شوند. دسته بندی این استانداردها به شکل  CC. CD. CF. CH. CI روی بسته روغن های دیزل قابل مشاهده بوده و در واقع نوع روغن و استفاده های آن را به مصرف کننده گوشزد می کند.

ویژگی های روغن دیزل ژنراتور

ژنراتورهای دیزلی برای تولید برق از سوخت گازوئیل کمک می گیرند. ساختمان کاری آن ها به این شکل است که موتور فوق شروع به کار کرده و با چرخاندن یک دستگاه ژنراتور به تولید جریان برق کمک می کند. نکته مهم  در این دستگاه ها این است که ساختمان اجزای داخلی آن ها همانند دیگر موتورهای دیزلی مجموعه ای از چرخ دنده هاست که متناسب با قدرت موتور به حرکت درآمده و در نهایت به چرخاندن خود ژنراتور منتهی می شوند. هرجایی که صحبت از چرخ دنده باشد قطعاً پای روغن نیز به میان می آید. موتورهای ژنراتوری نیز از این قاعده استثناء نبوده و برای کارکرد مناسب نیاز به روغن موتور دارند.

اینکه از چه نوع دیزل ژنراتوری استفاده کنید بستگی به نوع و مدل ژنراتور شما دارد. به این منظور بهتر است به سراغ دفترچه راهنمای ژنراتور رفته و با مطالعه دقیق آن متوجه شوید که نیاز به چه نوع روغن دیزل ژنراتوری دارد و این روغن باید چه ویژگی هایی داشته باشد.

کاربرد روغن دیزل ژنراتور

مهم ترین کاربردهای یک روغن دیزل ژنراتوری مناسب، خاصیت روان کنندگی آن و خاصیت خنک کنندگی آن است. از یک روغن استاندارد ژنراتوری انتظار می روند که در زمان کار دستگاه بتواند به خوبی قطعات داخلی را روان کرده و از ساییدگی و ایجاد اصطکاک در سطح آن ها جلوگیری کند. ضمن اینکه یک روغن استاندارد ژنراتوری باید در برابر دماها و فشارهای بالا نیز مقاوم بوده و خاصیت خود را از دست ندهد. همچنین لازم است این روغن در برابر خوردگی قطعات دستگاه و زنگ زدگی آن مقاوم بوده و بتواند جلوی این عمل را بگیرد. بهره بردن از یک روغن دیزل ژنراتوری مناسب می تواند عمر دستگاه شما را افزایش داده و کارکرد آن را بهتر کند. همینطور که اگر از یک روغن نامناسب استفاده کنید نتیجه چیزی جز خرابی دستگاه و دچار مشکل شدن آن نیست.

شرایط نگهداری روغن دیزل ژنراتور

روغن های صنعتی در حقیقت سیال های شیمیایی هستند که در داخل آنها از مواد افزودنی بسیاری استفاده شده است. این مواد ممکن است اگر با مواد بیرونی ترکیب شوند وارد واکنش های شیمیایی خاصی شده و ماهیت و کاربرد خود را از دست بدهند. ضمن اینکه اگر هر نوع ماده جامدی وارد روغن دیزل ژنراتوری شود آن را غیر قابل مصرف کند. دلیل این اتفاق این است که در داخل موتور سرعت گردش روغن بسیار بالا بوده و اگر کوچکترین ذره آلوده کننده ای در داخل روغن باشد می تواند با شتاب فراوان به سطح اجزاء داخلی موتور ژنراتور برخورد کرده و به آن آسیب بزند. به همین خاطر توصیه می شوند روغن دیزل ژنراتور را به صورت در بسته و در محیطی نگهداری کنید که دور از هر گونه آلودگی ای باشد. ضمن اینکه این روغن ها در برابر دما نیز حساس بوده و ممکن است خاصیت خود را از دست بدهند.

زمان تعویض روغن دیزل ژنراتور

روغن هایی که در داخل ژنراتورهای تولید کننده برق استفاده می شوند به مرور زمان خاصیت روان کنندگی خود را از دست داده و به اصطلاح آلوده می شوند. به همین خاطر پس از گذر یک زمان مشخص توصیه می شود که این روغن ها را تعویض کنید. برای اینکه متوجه شوید در چه زمانی باید اقدام به تعویض روغن دیزل ژنراتور خود کنید، چندین راه کار وجود دارد. یک اینکه به دفترچه راهنمای موتور ژنراتور خود مراجعه کنید و ببینید توصیه شرکت تولید کننده آن چیست.

دومین مورد این است که به صورت دستی روغن دیزل دستگاه را مورد بررسی قرار دهید. به این منظور لازم است گیج مخصوص روغن را از جای خود خارج کرده، آن را با استفاده از یک دستمال کاملاً تمیز کنید. سپس دوباره گیج را داخل دستگاه فرو برده و خارج کنید. حال در مرحله اول سطح روغن دیزل ژنراتور را بررسی کنید. گاهی ممکن است از سطح روغن دیزل کاسته شود که این مورد می تواند مشکل های زیادی را برای دستگاه ایجاد کند. پس از آن می توانید رنگ و بوی روغن دیزل را چک کنید.

جدول مشخصات روغن دیزل ژنراتور:

مشخصات فيزيكی- شيميايی گرانروی شاخص گرانروی  نقطه اشتعال  نقطه ريزش دانسيته   قلیاییت
  100°C   15°C mg KOH/g
  cSt   Kg/m³  
روش آزمون ASTM D-445 ASTM D-2270 ASTM D-92 ASTM D-97 ASTM D-4052 ASTM D-4052
بهران ژنراتور کلاس (I(100  12 94 226 -18 900 12.5
SAE 30            
بهران ژنراتور کلاس (I(100 15.7 92 240 -12 903 12.5
SAE 40            

 

برای دریافت مشاوره رایگان و خرید روغن صنعتی و خودرویی میتوانید با شرکت بازرگانی رجال تماس بگیرید و از راهنمایی و تجربه ای مشاورین این شرکت بهره ببرید.

مطالب مرتبط:

دیزل ژنراتور

دیزل ژنراتور چگونه کار می کند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: Content is protected !!