قیمت روغن تراش
آگوست 16, 2020ضد یخ خودرو
سپتامبر 8, 2020درابتدا بهتر است بدانیم یک دیزل ژنراتور از چه قسمتهایی تشکیل شده است.
دیزل ژنراتور ترکیبی از یک موتور دیزل با یک ژنراتور الکتریکی برای تولید انرژی الکتریکی است و متعلقات فرعی آن عبارتند از:
- شاسی
- اطاقک پوشاننده
- عایق های صدا
- سیستم های کنترل
- قطع کننده های اضطراری مدار
- سیستم مولد گرما
- سیستم استارت اتومات و دینام
موتور احتراق تراکمی یک ژنراتور، معمولاً برای کار با سوخت دیزل طراحی میشود اما برخی انواع دیگر ژنراتور نیز وجود دارند که با سایر سوخت های مایع یا گاز طبیعی سازگار هستند.
دیزل ژنراتور ها در مکان هایی مورد استفاده قرار می گیرند که به شبکه برق دسترسی وجود ندارد و یا در زمان قطع شبکه برق به عنوان برق اضطراری مورد استفاده قرار میگیرند، همچنین از این ژنراتورها برای کاربردهای پیچیده تری جهت تامین بار اضافی شبکه و یا ارسال برق به شبکه برق رسانی استفاده می گردد.
برآورد سایز مناسب برای یک دیزل ژنراتور با هدف جلوگیری از کم شدن بار یا جبران کمبود توان لازم، بسیار مهم میباشد.
برای انتخاب سایز مناسب یک دیزل ژنراتور، تخصص و تجربه فراوانی لازم است تا بر اساس آن سایز دیزل ژنراتور بهینه انتخاب گردد و معمولاً برای این موضوع از نرم افزارهای سایزینگ استفاده میشود.
دستگاههای تولید برق بر اساس ظرفیت تولید نرمال و بر اساس قدرت تولیدی و بر حسب کیلووات آمپر طبقه بندی و نامگذاری میشوند. به عنوان مثال
موتورهای برق کوچک، می توانند از۱ تا ۲۰ کیلوولت آمپر برای منازل، فروشگاه ها و ادارات کوچک و ژنراتورهای برق میتوانند تا ۲۰۰۰ کیلوولت آمپر (2 مگا کاوا) برق برای مجتمع های اداری بزرگ و کارخانه ها تولید کنند. یک ژنراتور ۲۰۰۰ کیلو ولت آمپر را میتوان درون یک اطاقک ایزوله قابل حمل قرار داد. ژنراتورهای ۵ مگاوات برای ایستگاه های کوچک تولید برق استفاده می شوند و برای این منظور می توان از چندین دستگاه ژنراتور در کنار هم استفاده کرد. معمولا ژنراتور های بزرگتر به صورت قطعات مجزا به محل نصب حمل شده و درآنجا این قطعات مونتاژ گردیده و تجهیزات فرعی به آنها اضافه میگردد.
کشتیها و بسیاری از وسایل نقلیه بزرگ زمینی مانند قطارها نیز از دیزل ژنراتور نه فقط برای تأمین برق روشنایی بلکه برای تأمین نیروی محرکه مورد نیاز خود استفاده میکنند.
یکی از سئوالاتی که در مورد ژنراتورها زیاد پرسیده میشود این سئوال هست که علت ترجیح استفاده از دیزل ژنراتورها نسبت به استفاده از ژنراتورهای گاز طبیعی چیست؟
در پاسخ به این سئوال میتوان گفت، در انتخاب ژنراتورها عوامل متعددی تاثیر دارند شامل، نحوی تامین سوخت و ذخیره آن، شرایط کار و میزان تامین بار لازم. یکی از دلایل انتخاب بیشتر دیزل ژنراتورهای تعداد بیشتر تامین کننده های قطعات آن، در دسترس بودن اطلاعات فنی آنها و همچنین حمل و نقل و راه اندازی ساده تر آن است.
دیزل ژنراتورها به دلیل جنس فلزاتی که از آن ساخته می شوند و ساده بودن فرایند ساخت آن و همچنین ساده بودن و پایین بودن نسبی سرعت حرکت قطعاتشان، استهلاک کمتری دارند. درصورتی که میتوان گفت ژنراتورهای گازی به نسبت هزینه اولیه ساخت و مونتاژ بیشتری دارند و تنها مزیت آن ها از نظر اقتصادی، تامین آسان تر سوخت گاز آنها در ایران است.
تعمیر و نگهداری دیزل ژنراتور
جهت اطمینان از تأمین برق مورد نیاز توسط دیزل ژنراتورها، لازم است سرویس و نگهداری این تجهیزات در فواصل زمانی منظم و بصورت مرتب انجام گردد.
موتور یکی از اجزای مهم دیزل ژنراتورها محسوب می شود که در بازه زمانی که عموماً توسط تولیدکنندگان این موتورها مشخص شده است، نیاز به سرویس و تعویض برخی قطعات از جمله فیلترهوا، فیلتر سوخت وهمچنین روغن پیدا می کنند.
دیزل ژنراتورها بطور کلی در دو حالت کاربرد دارند:
1) حالت اضطراری: در بسیاری از صنایع و مراکز، وجود جریان برق بصورت دائم اهمیت بسیاری دارد زیرا قطع جریان برق می تواند سبب بروز خسارات بسیاری در این مراکز باشد وبنابراین دیزل ژنراتور ها جهت استفاده در شرایط بحرانی برای حفظ ثبات جریان برق در این مکان ها مورد استفاده قرار می گیرند.کارخانه ها، بانک ها، فرودگاه ها، فروشگاه ها، مراکز درمانی، مراکز عمومی، برج های مسکونی، ساختمان های تجاری از جمله این مکان ها می باشند.
2) منبع اصلی: در مناطقی که یک منبع برق اصلی وجود نداشته باشد، دیزل ژنراتورها نقش منبع اصلی برق را ایفا می کنند و بصورت پیوسته مورد استفاده قرار می گیرند. برخی از مهمترین کاربرد های دیزل ژنراتورها به عنوان منبع اصلی عبارتند از تاسیسات خطوط انتقال گاز، صنایع کشتیرانی، پروژه های عمرانی، صنایع نفت و گاز و همچنین تاسیسات مربوط به استخراج معادن.
برای دریافت مشاوره رایگان و خرید روغن مناسب دیزل ژنراتور میتوانید با شرکت بازرگانی رجال تماس بگیرید و از راهنمایی و تجربه ای مشاورین این شرکت بهره ببرید.