بر اساس مواد تشکیل دهنده سیال هیدرولیک، میتوان آن را به چند دسته تقسیم کرد:
بر اثر واکنش اسیدهای چرب و الکلهای سنتز شده تولید میشوندکه قابلیت تحمل دمای بالا را داشته و مشخصات خوب سیال هیدرولیکی را دارا هستند ولی قیمت بالایی دارند.
از واکنش الکل آروماتیک و فسفریک اسید تولید میشود که مقاومت بالایی در برابر آتش دارند ولی با محیطهای رنگی، چسبی، پلیمری و تجهیزات آب بندی سازگاری ندارند و سمی هم هستند.
این دسته از سیالات حاوی 35 تا 60 درصد آب هستند و باقی را مواد افزودنی که سبب بهبود قابلیتهای مختلف روغن میشود، به خود اختصاص میدهد. این سیالات تقریبا تمام الزامات را برآورده میکنند و دوستدار محیط زیست هم هستند ولی مشکل آنها محدوده پایین دمای کاری آنها (0 تا 49 درجه سانتیگراد) است.
عمدتا از روغن کانولا تولید میشوند. ساختار شیمیایی مشابه استر پلیول دارند. تقریبا الزامات مورد نیاز سیال هیدرولیکی را تامین میکنند ولی مشکل اصی آنها مقاومت پایین در برابر اکسایش است.
روغن هیدرولیک معدنی متداولترین و ارزانترین سیال هیدرولیکی به شمار میرود. این روغنها بسیاری از ویژگیهای مهم یک روغن هیدرولیک ایدهآل را دارا میباشند. معایب روغنهای معدنی (نفتی)، مقاومت کم آنها در برابر آتش (نقطه اشتعال پایین)، سمی بودن و عدم زیست تخریب پذیر بودن آنها است.
به لحاظ دسته بندی از نقطه نظر منشا روغن های هیدرولیک به سه دسته تقسیم میشوند اول روغن هیدرولیک با منشا نفتی که برش روغن ار نفت خام در پالایشگاه گرفته میشود دوم روغن هیدرولیک با منشا مواد سینتتیک که این مواد در پتروشیمی ها ساخته میشوند و در طبیعت وجود ندارند و به همین جهت به انها سینتتیک میگویند در واقع از فراورده های نفتی بصورت مصنوعی ساخته میشوند که به همین جهت مثل نوع اول الوده کننده محیط زیست هستند و سوم روغن هیدرولیک با منشا گیاهی مثلا از روغن کانولا که این دسته سوم چون از منشا گیاهی بدست می ایند سازگار با محیط زیست هستند و معمولا به روغن با پایه گیاهی روغن سینتتیک نمیگویند ولی دیده میشود که در برخی سایتها به اشتباه روغن با پایه گیاهی همان روغن سینتتیک معرفی میگردد که این درست نیست.
برای دریافت مشاوره رایگان و خرید روغن هیدرولیک مناسب میتوانید با شرکت بازرگانی رجال تماس بگیرید و از راهنمایی و تجربه ای مشاورین این شرکت بهره ببرید.