روغن هیدرولیک یک مایع غیر قابل فشرده سازی است که برای انتقال نیرو در ماشین آلات و تجهیزات هیدرولیک استفاده می شود. در غیر این صورت به عنوان مایع هیدرولیک شناخته می شود ، روغن هیدرولیک می تواند مصنوعی یا معدنی باشد.
بیشتر روغنهایی که تولید می شوند دارای مواد معدنی یا مصنوعی هستند. روغن های هیدرولیک معدنی از فراکسیون های نفت خام حاصل می شوند در حالی که روغن های مصنوعی هیدرولیک با استفاده از مایعات پایه شیمیایی تولید می شوند.
نقش اصلی روغن هیدرولیک در یک سیستم هیدرولیک انتقال نیرو از یک انتهای آن سیستم به انتهای دیگر از طریق آن و اجزای مختلف هیدرولیک است.
هنگامی که یک نیروی خارجی روی مایع هیدرولیک غیر قابل فشرده سازی اعمال می شود – معمولاً از پیستونی درون یک سیلندر – روغن از طریق سیستم هیدرولیکی تحت فشار قرار می گیرد و در نهایت نیرویی را در قسمت دیگری از سیستم ایجاد می کند. این منجر به یک حرکت یا عمل می شود.
معمولاً اعمال فشار به مواد منجر به فشرده سازی می شود ، بنابراین ممکن است تعجب کنید که روغن هیدرولیک قابل فشرده سازی است یا خیر ، اما یک ویژگی مهم مایعات هیدرولیک این است که آنها باید غیر فشرده باشند.
مایعات هیدرولیک در بسیاری از کاربردها در هر صنعت مورد استفاده قرار می گیرد. برای اینکه بتوانید از طیف وسیعی از کاربردهای مایع هیدرولیک و دلیل اهمیت روغن هیدرولیک صنعتی از اهمیت بالایی برخوردار شوید ، در اینجا چند نمونه از تجهیزات و ماشین آلات که از روغن هیدرولیک استفاده می کنند آورده شده است:
-سیستم هیدرولیک موجود در لیفتراک ها از اهمیت زیادی برخوردار است تا به چنگال های فوق العاده قوی که نیاز به بلند کردن برخی کالاهای فوق سنگین دارند ، کمک کند.
-بالابرهای اتومبیل (جکهای اتومبیل ، بالابرهای اتومبیل و …) برای کمک به دامنه قدرت چشمگیر خود ، به روغن جک هیدرولیک نیاز دارند! این نوع ماشین آلات به دلیل ایمنی و همچنین کارایی به روغن هیدرولیک قابل اطمینان بستگی دارد. مایع هیدرولیک برای بالابر اتومبیل تمایل به درجه فشار ویسکوزیته بالاتری دارد.
-روغن هیدرولیک مخصوص شخم و برف تجهیزات مخصوص شخم زدن در عملکرد قدرتمند آسانسور هیدرولیکی ، شیب و حرکت زاویه تیغه شخم برفی ضروری است. شرایط آب و هوایی سرد همراه با استفاده از گاوآهن بدان معنی است که مایع هیدرولیک مورد استفاده در یک گاوآهن برفی با مواد افزودنی ضد یخ مخلوط می شود.
-هواپیما (حمل و نقل هوایی) – در بخش حمل و نقل هوایی ، ضروری است روغن هیدرولیک هواپیما قابل اعتماد باشد زیرا در سیستم های کنترل حمل و نقل هوایی ، درهای آشیانه هواپیما ، جک های هواپیما و کنترل هواپیما استفاده می شود.
-روغن هیدرولیک تراکتور برای عملکرد ترمزهای هیدرولیک و سیستم های هیدرولیک در وسایل نقلیه و ماشین آلات کشاورزی ضروری است. برای تأمین تراکتور روغن هیدرولیک خود ، ممکن است بخواهید از یک تولید کننده معتبر استفاده کنید تا از تجهیزات و وسایل نقلیه گران قیمت خود به خوبی مراقبت کرده و از آن محافظت کنید.
-کشتی های دریایی و صنعت دریایی – اگر به اندازه کافی خوش شانس بوده اید که به یک کشتی کروز بروید ، این راحتی را در دریا احساس خواهید کرد. روغن هیدرولیک در بسیاری از کشتی های دریایی برای تثبیت کننده ها استفاده می شود.
سالانه هزینه های زیادی صرف خسارت های ناشی از خوردگی و راه های جلوگیری از آن می شود. مهندسی خوردگی کاربرد دانش و فن یا هنر جلوگیری و کنترل خسارت های ناشی از خوردگی به طور اقتصادی و مطمئن است. با توجه به ماهیت محیط خورنده، میزان آلیاژها، سازه ها و روش های جلوگیری از آن ها متفاوت است.
با پیشرفت صنایع از قرن 19 به بعد مساله خوردگی اهمیت ویژه ای پیدا کرده و به دلیل جنبه های اقتصادی مساله توجه مسئولان را جلب کرده است. نتایج ارزیابی های به عمل آمده در برخی از کشورهای صنعتی پیشرفته نشان می دهد که زیان های مالی ناشی از پدیده خوردگی سالیانه رقمی در حدود 4-5 درصد تولید نا خالص ملی می باشد.
اغلب صنایع کم و بیش به آب احتیاج دارند که این آب می تواند از هر نوع آب طبیعی تامین شود. از آنجایی که غالبا مصرف آب در صنایع زیاد است لذا قیمت و دسترسی به آن مهم می باشد.
به دلیل گران بودن آب شهر آبی که دارای خوردگی مشخصی باشد ترجیح داده می شود مواردی که برای آبهای صنعتی مورد بررسی قرار گیرند عبارتند از:
1- مواد معلق جلبک ها و میکروب ها
2- اسیدیته یا قلیائیت آب
3- مواد معدنی
4-آهن
5-گازهای موجود در آب
6-خورندگی آب
کنترل صحیح ترکیب شیمیای مشکلات خوردگی و رسوب دهی را به حداقل می رساند. خوردگی فلزات بستگی زیادی به کیفیت فیزیکی و شیمیایی آب دارد. از جمله پارامتر های مهم در این ارتباط هدایت الکتریکی آب، pH، غلظت و نوع نمکهای موجود در آب و مسائل رسوب گذاری ناشی از این عوامل می باشند.
فنی که انتقال نیرو را توسط مایعات انجام دهد هیدرولیک نامیده می شود. انتقال نیرو و حرکت به روش های مکانیکی، الکتریکی، نیوماتیکی، هیدرولیکی و سیستم های مرکب انتقال قدرت قابل انجام است.
از جمله مزایای سیستم خای هیدرولیک عبارتند از:
1- امکان انتقال نیروهای بزرگ و توان های بالا
2-تنظیم سرعت در خلال کار بدون توقف
3-حرکت بی ضربه و بی لرزش
4-انتقال نیرو به نقاط دور
5-تغییر جهت و سرعت سریع حرکت
از جمله معایب سیستم های هیدرولیک عبارتند از:
1- حساسیت روغن ها به دما
2-تراکم پذیری روغن ها
تغییرات ویسکوزیته روغن
اتلاف انرژی در اثر اصطکاک سیال عامل
بین سیالات مختلف به دلیل مزایای که روغ دارد به عنوان سیال هیدرولیکی از آن استفاده می شود.
استفاده از روغن هیدرولیکی به دلیل مزایای زیادی که دارند جهت انتقال نیرو و حرکت اجتناب ناپذیر است. مطالعات نشان می دهد که اتفاقاتی از قبیل ترکیدن شیلنگ انتقال روغن هیدرولیک، نشتی ناخواسته روغن به داخل آب، گاهی اوقات خطای نیروی انسانی و … باعث می شود روغن هیدرولیک با آب مخلوط شود.
البته تا حد امکان انجام شده و سرانجام عملیات تصفیه سازی نهایی در صافی های شنی بزرگ انجام می گیرد.
اما وجود روغن در آب پس از عملیات جداسازی هم اجتناب ناپإیر است.
روغن های هیدرولیک از روغن پایه و مواد افزودنی تشکیل می شوند. روغن های پایه هیدرو کربنی هستند و تمایل دارند اکسید شده تجزیه ی حرارتی شده و یا پلیمریزه شوند. مطالعات نشان می دهد که هیدرو کربن ها با اکسیژن واکنش داده و گونه هایی مانند اسید کربو کسیلیک تشکیل می دهند.
اسید کربوکسیلیک به سطح فلز جذب شده و با فلز واکنش می دهد و باعث تشکیل کمپلکس های فلزی می شود.
تصمیم گیری در مورد زمان تعویض روغن هیدرولیک یا شستشوی سیستم هیدرولیک یک سوال مهم است زیرا نه تنها سلامت دستگاه شما بلکه هزینه های مربوط به روغن ، فیلترها، زمان از کار افتادگی دستگاه و زمان هدر رفته درخطوط تولید را نیز شامل می شود.
جایگزینی روغن هیدرولیک به معنای تخلیه روغن قدیمی و اضافه کردن روغن هیدرولیک تازه است،
شستشوی کل سیستم هیدرولیک دقیق و پیچیده است – نه تنها از شر روغن قدیمی هیدرولیک خلاص می شود، بلکه باید شستشوی آلاینده ها نیز بصوورت کتمل انجام شود . کتابچه راهنمای کاربر تجهیزات شما بهترین دستورالعمل را در مورد زمان تعویض روغن هیدرولیک ارائه می دهد.
دستورالعمل ها بسته به سازنده و نوع ماشین متفاوت است، به عنوان مثال، کارشناسان روغن هیدرولیک توصیه می کنند که روغن هیدرولیک را هر 1000 ساعت در اکثر لودرها تعویض کنید.
زمان درست تعویض روغن هیدرولیک خود با انجام آنالیزهای منظم روغن تعیین میشود.
این روش به شما امکان می دهد اطمینان حاصل کنید که روغن هیدرولیک را فقط زمانی که واقعا ضروری است تعویض کنید، بنابراین تعویض زوغن هیدرولیک خیلی زود یا خیلی دیر انجام نمی شود. همچنین توجه به این نکته مهم است که روغن هیدرولیک با گذشت زمان تخریب می شود.
اگر دستگاه خیلی داغ شود یا اگر دستگاه در محیط های با شرایط سخت کار کرده باشد، روغن هیدرولیک حتی سریعتر تخریب شده و از بین می رود. در این موارد بهتر است روغن هیدرولیک را زودتر تعویض کنید.
دستگاهی که به درستی نگهداری شده است و مشکلات با خرابی یا آلودگی روغن هیدرولیک عمده نداشته است، بصورت نرمال نباید نیاز به شستشو سیستم هیدرولیک داشته باشد. در چنین مواردی، تعویض روغن هیدرولیک باید کافی باشد.
در شرایط ایده آل، روغن هیدرولیک فقط باید تعویض شود. با این حال، شرایطی وجود دارد که در آن سیستم هیدرولیک واقعاً نیاز به شستشو هم دارد. فلاش کردن و شستشوی کل سیستم هیدرولیک با روغن فلاش این سیستم را از لجن، آلاینده ها (از جمله آب، هوا و ذرات معلق) و بافیمانده روغن هیدرولیک تخریب شده ، پاک می کند .
سیستم تقویت کننده هیدرولیک خودرو برای استفاده راحت تر فرمان توسط راننده طراحی شده است که راحتی رانندگی را برای راننده افزایش می دهد. بوستر هیدرولیک بدون استفاده از روغن مخصوص سیستم هیرولیک که از میان تمام اجزا عبور کرده و آنها را روغن کاری می کند قادر به کار نیست.
روغن هیدرولیک خودرو حاوی افزودنی های خاصی است که کیفیت و عملکرد روغن را بهبود می بخشند. نکته مهم این است که هیچگاه سعی نکنید سیستم هیدرولیک خودرو را را با روغن موتور یا روغن گیربکس معمولی پر کنید، زیرا زوغن سیستم هیدرولیک کاملا متفاوت است.
روغن هیدرولیک فرمان برای انجام هر چه بهتر عملکردهایی به شرح زیر طراحی شده است:همانطور که در بالا ذکر شد، روغن فرمان هیدرولیک نوع خاصی از روغن است، بنابراین این نوع از روغن نیز میتواند به محصولات روغنی معدنی و سینتتیک (مصنوعی) طبقه بندی شود.
روغن فرمان با پایه معدنی به راحتی میتواند وظایف خود را امجام دهد و از تشکیل خوردگی روی سطوح سیستم هیدرولیک و خشک شدن عناصر لاستیکی جلوگیری می کند. زوغن با پایه سینتتیک یا مصنوعی را نیز می توان زمانی که خودروساز آن را توصیه می کند استفاده نمود .
بهترین راه کنترل کیفیت روغن هیدرولیک، تجزیه و تحلیل وضعیت پارامترهای کلیدی روغن است. معمولاً آلودگی های آب یا ذرات جامد ، عامل اصلی خرابی و فساد روغن هیدرولیک هستند و عمدتا نظارت مداوم ، نه تنها برای تشخیص علائم اولیه آلودگی روغن و میزان سایش ناشی از حضور ذرات ، بلکه برای ارزیابی عملگرد سیستم فیلتراسیون روغن انجام می شود..
فواصل بین قطعات در یک سیستم هیدرولیک معمولاً بسیار کم است. بعنوان مثال فاصله روی شیرهای سروو در سیستم هیدرولیک عمدتاً در حدود 40-80 میکرومتر است و فاصله در محرکها میتواند تا 10 میکرومتر باشد، بنابراین ذرات با ابعاد بزرگتر از 4 میکرومتر میتوانند مشکلات جدی در سیستمهای هیدرولیک ایجاد کنند.
برای اندازهگیری مقدار ذرات در سیستمهای هیدرولیک روشهایی یر مبنای استانداردهای بین المللی نظیر ISO، ASTM و دستورالعملهای SAE جود دارد.
معمولا سازندگان سیستم های هیدرولیک مشخص می کنند که هنگام ارزیابی تمیزی این سیستم ها از چه کد استاندارد ISO استفاده شود. به عنوان مثال، ممکن است کد ISO 20/18/15 برای پمپ در سیستم هیدرولیک در نظر گرفته شود، در حالی که کد ISO 18/16/13 می تواند برای قوای محرک و شیر استفاده شود.
تستهای کلیدی متداول برای نظارت و آنالیز روغن هیدرولیک:
اندازه گیری تمیزی روغن هیدرولیک از نظر وجود ذرات در آن ، یک آزمایش مهم برای سیستم های هیدرولیک است. دریچه شیرهای سروو ، دارای تلرانس های بسیار کوچکی هستند و در صورت گیر افتادن ذرات در بین آنها آسیب پذیر هستند.
معمولا سازندگان تجهیزات هیدرولیک سطوح پاکیزگی را مطابق با استاندارد ISO 4406 تعیین می کنند، بنابراین کنترل و شمارش مکرر ذرات آلودگی در روغن هیدرولیک حیاتی است. هنگامی که در زمان شمارش ذرات درون روغن هیدرولیک مشاهده گردد تعدادآنها در حال افزایش است ، درک علت این افزایش بسیار مهم است.
جدیدترین فناوریها، مانند LaserNet Fine، نه تنها بر اساس استانداردهای رایج نظیر ISO 4406 یا SAE AS 4059 ذرات را شمرده و گزارش میکنند ، بلکه جزئیات بیشتری را در خصوص منشأ این ذرات نیز ارائه میدهند.
تصویربرداری از ذرات آلودگی روغن ، کارشناسان مسئول تعمیر و نگهداری تجهیزات هیدرولیک را قادر می سازد تا به طور مستقیم ذرات شن یا خاک و همچنین میزان آلودگی های ذرات آهنی را مشاهده کنند. این میزان از توجه به جزئیات اجازه می دهد تا اقدامات پیشگیرانه نگهداری از تجهیزات بصورت هوشمندانه تری انجام شود و علت اصلی افزایش تعداد ذرات سریعا مشخص گردد .
آلاینده مهم دیگری که اغلب در سیستم های هیدرولیک یافت می شود آب است. این آلاینده می تواند منجر به خوردگی و اکسید شدن روغن هیدرولیک شود. معمولاً میزان آلودگی آب باید کمتر از 2500ppm باشد.بنابراین باید دائماً مقدار آب در روغن تحت کنترل باشد.
آب بیش از حد استاندارد در یک سیستم هیدرولیک ، به توانایی روان کنندگی روغن هیدرولیک برای لغزیدن قسمت های متحرک سیستم هیدرولیک روی یکدیگر آسیب میرساند و باعث سایش قطعات در تماس یا حرارت و اصطکاک یسشتر میگردد .فنآوریهای جدید بسیاری اکنون برای تست و تشخیص آلودگی آب در روغنهای هیدرولیک در دسترس هستند..
ویسکوزیته سینماتیکی روغن را می توان به عنوان مقاومت روغن در برابر جریان تحت گرانش تعریف کرد. ویسکوزیته حیاتی ترین ویژگی فیزیکی یک روان کننده است. روان کننده ها باید حالت جریان یافتگی ایده آلی داشته باشند تا اطمینان حاصل شود که در دماهای مختلف عملیاتی ، روان کننده یا روغن کافی به قطعات سیستم هیدرولیک در تماس می رسد.
ویسکوزیته روانکارها بر اساس طبقه بندی یا درجه آنها، متفاوت است. پیش بینی می شود که ویسکوزیته روغن در طول زمان و استفاده تغییر یابد و گفته می شود معمولا پدیده کاهش ویسکوزیته ، شدیدتر از افزایش وبسکوزیته است. اکنون فناوریهای جدیدی وجود دارد که اندازهگیری ویسکوزیته سینماتیکی روانکارها را ساده نموده اند .
پارامتر عدد اسیدی کل (TAN) بیانگر نتایج یک روش تیتراسیون ساده است و اغلب مقادیر مناسب این پارامتر از سوی تامین کننده روان کننده یا سازنده تجهیزات هیدرولیک توصیه می شود.
افزایش ناگهانی پارامتر TAN نمیتواند نشان دهنده شرایط عملیاتی غیر متعارف (به عنوان مثال، گرمای بیش از حد) باشد که در این صورت نیاز به تجزیه و تحلیل وضعیت روغن وجود دارد.
طیف سنجی عنصری روشی برای شناسایی و تعیین مقادیر عناصر فلزی در روغن کارکرده یا در حال کار است. در این روش به نمونه روغن در دستگاه طیف سنجی انرژی داده می شود تا هر عنصر ، مقدار کمی انرژی را آزاد کند یا جذب کند و با این روش غلظت عناصر فلزی در روغن مشخص میگردد .
نتایج این تست منعکس کننده غلظت تمام فلزات محلول در روغن و یا بصورت ذرات فلزی است. این تست پایه اصلی همه ابزارهای بازرسی روغن در حال کار و یا نمونه روغن گرقته شذه هست و اطلاعاتی در مورد آلودگی روغن سیستم هیدرولیک و شرایط سایش در تجهیزات هیدرولیک به روشی نسبتاً سریع و دقیق ارائه می دهد.
محدودیت اصلی این روش این است که کارایی تشخیص ذرات آن برای ذرات با اندازه 5 میکرومتر یا بزرگتر ضعیف است.
این تست را می توان به عنوان معیاری جهت تشخیص محصولات ناشی از تخریب روغن هیدرولیک در اثر اکسیداسیون تعریف کرد. اگرنتایج این تست نشان دهد که روغن به شدت اکسیده شده است بدان معنی است که روان کننده می تواند سطوح حساس سیستم هیدرولیک را خورده و در نتیجه رسوباتی لاکی مانند در دریچه شیرهای سروو رسوب کند.
هرچه مقدار “عدد اکسیداسیون” بیشتر باشد یعنی مقدار اکسیداسیونی که برای روغن هیدرولیک اتقاق افتاده بیشتر است. در چنین شرایط مواردی مانند چسینده شدن دریچه ها ، تشکیل لاک و رسوبات لجنی و مسدود شدن فیلتر ناشی از تجمع این رسوبات در فیلترهای سیستم هایی اتفاق می افتد.
WDA یک روش تحلیلی است که با استفاده از نیروی مغناطیس ذرات حاصل از سایش را از روغن جمع آوری و آنها را روی یک لامل شیشه ای به نام فروگرام قرار می دهندو با بررسی میکروسکوپی این لامل وضعیت سایش و عوامل احتمالی سایش در سیستم هیدرولیک مشخص میگردد و به این روش تکنیک فرووگرافی تحلیلی می گویندو نشانگر سایش غیرعادی آهنی و یا غیر آهنی است .
بهتر است مدت زمان نگهداری روغن هیدرولیک از شرکت تولید کننده روغن سئوال شود ولی مدت زمان ماندگاری توصیه شده توسط کارشناسان برای روغن هیدرولیک کار نکرده در بسته بندی اولیه خود ، بصورت کلی، حدود پنج سال از تاریخ تولید آن است، به این شرط که روغن هیدرولیک دردمای معمولی و در زیر سقف و در ظروف اصلی خود و بصورت کامل سیل و دور از رطوبت هوا و گرد غبار نگهداری شده باشد و اگر بیش از پنج سال از تاریخ تولید روغن گذشته باشد توصیه میشود ابتدا نمونه روغن برای تست به یک آزمایشگاه معتبر ارسال شده و در صورت درست بودن مشخصات فنی آن و تایید کارشناس روغن میتواند قابل مصرف باشد.
عملکرد روغن هیدرولیک فرمان
مانند روغن ترمز، روغن هیدرولیک فرمان یک مایع هیدرولیک است. وظیفه اصلی آن انتقال نیرو به یک پیستون هیدرولیک در قفسه فرمان برای کمک به هدایت خودرو است.
برخی خودروها از مایع گیربکس اتوماتیک (ATF) به عنوان روغن فرمان استفاده می کنند. در این حالت، سیستم فرمان معمولاً (اما نه همیشه) از همان روغن ATF استفاده می کند که خودرو برای گیربکس اتوماتیک استفاده می کند.
مانند تمام روغنهای خودرو، استفاده از روغن هیدرولیک فرمان مناسب برای خودرو شما بسیار مهم است. استفاده از روغن نامناسب در سیستم هیدرولیک فرمان خودرو شما میتواند باعث آسیبهایی از سایش زودرس تا خرابی ناگهانی و فاجعهبار سیستم هیدرولیک فرمان شود.
همچنین تا زمانی که یک مکانیک واجد شرایط سیستم را بررسی نکند، از افزودنی های «درزگیر» یا «نشت توقف» روغن هیدرولیک فرمان خودداری کنید. برخی از نشتی ها در سیستم های فرمان را می توان با نو سازی آب بند ها متوقف کرد، اما برخی دیگر نمی توان و اجازه دهید یک مکانیک وارد به سیستم هیدرولیک فرمان مشکل را حل نماید
اطلاعات مفیدی در مورد روغن هیدرولیک فرمان را میتوانید از داخل دفترچه راهنمای خودرو یا روی درپوش مخزن روغن مشاهده کنید تا روغن فرمان مناسب خودروی خود را انتخاب کنید.
همانطور که به طور کلی در مورد روغن های خودرو گفته میشود ، روغن های سینتتیک فرمان هم اکنون جایگزین روغن های بر پایه روغن های معدنی شده اند . مزایای استفاده از روغن های سینتتیک ( مصنوعی) عبارتند از:
افزودن روغن فرمان سینتتیک (مصنوعی) به روغن فرمان برپایه مواد معدنی در زمانی که سطح آن پایین است توصیه نمیگردد و یهتر است روغن فرمان قبلی را تخلیه کرده و سپس با روغن سنتتیک ( مصنوعی ) جایگزین کنید.
اکثرا، مخازن روغن هیدرولیک فرمان خودرو ها شفاف هستند، بنابراین می توانید بدون برداشتن درپوش، سطح روغن را بررسی کنید. در هر صورت، روغن فرمان باید بین سطوح MIN و MAX باشد که با کلمات، ضربدری یا تصاویر نشان داده می شود.
بسیاری از مخازن روغن فرمان خودروها ، دارای دو مجموعه علامت گذاری با برچسب HOT و COLD یا با استفاده از علائمی برای نشان دادن سرد و گرم هستند. این برای جبران انبساط حرارتی روغن در دماهای بالا است.
توصیه میگردد سطح روغن هیدرولیک فرمان هر هفته بازدید شود
یک سیستم فرمان هیدرولیک با عملکرد مناسب و بدون نشتی به ندرت نیاز به اضافه کردن روغن دارد . مقدار بسیار کمی از دست دادن روغن ممکن است مشاهده شود که در آبندهای اطراف پیستون هیدرولیک ممکن است رخ دهد و طبیعی در نظر گرفته میشود.
اما زمانی که نشت به اندازه ای باشد که باعث کاهش محسوس سطح روغن در مخزن شود که نیاز به اضافه کردن روغن بیشتر از یک بار در سال دارد، به عنوان نشتی زیاد شناخته می شود. نشتی روغن فرمان هیدرولیک معمولاً یا در پمپ، شیلنگ ها، حلقه O یا سیل های پشت واشر لاستیکی روی قفسه فرمان رخ می دهد.
روغن هیدرولیک فرمان برای همیشه دوام نمی آوردو با گذشت زمان مواد افزودنی آن تجزیه و فرسوده می شوندو سطح آلاینده در روغن افزایش می یابد و آلودگی ها وارد روغن می شوند.
متأسفانه، در دقترچه راهنمای بسیاری از خودروها فاصله زمانی مشخصی برای تعویض روغن فرمان ذکر نشده است و متخصصان خودرو و روغن ، نظرات بسیار متفاوتی در مورد این موضوع دارند ولی معمولا اگر
توصیه میگردد روغن هیدرولیک فرمان تعویض شود.
ماشین را برای چند دقیقه به اطراف برانید و چند دور بچرخانید تا روغن هیدرولیک فرمان گرم شود.
ماشین را پارک کرده و خاموش کنید و درب مخزن روغن فرمان را باز کنید.
پایین ترین اتصال شلنگ را در سیستم پیدا کنید.
قسمت بیرونی اتصال و نزدیکی آن را با یک دستمال تمیز کنید تا از مواد آلوده کننده پاک شود.
شلنگ را در پایین ترین نقطه جدا کنید و بگذارید تمام روغن در یک ظرف تخلیه روغن تخلیه شود. اگر جدا کردن دو شیلنگ راحت است، بهتر است.
وقتی تمام روغن تخلیه شد، موتور را مقداری به عقب برگردانید تا روغن از پمپ خارج شود. اجازه دهید روغن باقیمانده در ظرف تخلیه شود.
شیلنگ ها را دوباره با دست محکم کنید و سپس با استفاده از آچار گشتاور، آنها را طبق گشتاور مشخص شده در دقترچه خودرو سفت کنید.
مخزن روغن هیدرولیک را تا خط MAX پر کنید و ماشین را روشن کنید.
فرمان را چندین بار از قفل به قفل بچرخانید، سپس ماشین را خاموش کنید.
این دو مرحله آخر را تکرار کنید تا نطمئن شوید سطح روغن در مخزن دیگر پایین نخوتهد آمد .
افت سطح روغن هیدرولیک فرمان برای چند روز پس از تعویض روغن غیرعادی نیست، بنابراین هر چند روز یکبار آن را بررسی کنید و در صورت لزوم روغن اضافه کنید.
برای دریافت مشاوره رایگان و خرید روغن هیدرولیک میتوانید با شرکت بازرگانی رجال تماس بگیرید و از راهنمایی و تجربه ای مشاورین این شرکت بهره ببرید.